Hillefors.com

 

 

 

Lennart, Alf, jag, Arne, Stig och Torgny

 

Åskoväder över södra Sverige ställer till det för elnäten. Det sägs att åskan aldrig slår ner på samma ställe två ggr, men här så...

  

 

 

Jag vid Blå Lagunen efter ett varmt dopp                                            Chefen Jocke trivs i det varma vattnet. (+2 grader i luften)

 

 

Geysir på väg att...                                                                              Thomas undrar om det verkligen är så varmt???...Aj...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontoret på Uddevalla Energi.

Jag sitter med utsikt över fallet. I huset finns en vattenkraftstation med drift-tagningsår 1920.

Från kontorsfönstret har jag bl.a. sett arterna: Kungsfiskare, Drillsnäppa,

Forsärla och Strömstare.

På hösten kan man också se laxöringen ta sig upp för trappan genom fallen.

 

Jag arbetar som Driftchef inom Elnät med ansvar för drift och underhåll av elnätet och våra 5 vattenkraft-stationer.

 

Jag började i Uddevalla 2007-09

 

 

 

 

 

 

 

Z Vattenfall

Efter skola, lumpen och en kort period i karossen på SAAB började jag på Vattenfall 1989.

 

Till  vänster återförening av Z-gänget i samband med Alfs pensionsavtackning feb 2008. Detta Z-gäng etablerades som organisaiton inom Vattenfall 1987 och löstes upp i en stor omorganisaton 1995. Tiden 89-95 var speciell. Gruppens specialitet var kontrollanläggningar inom transmissionsnät och större vattenkraftstationer. På bilden saknas Thomas, gruppens teoretiker och elkvalitetsexpert.

Dessutom saknas Owe och Janne vilka båda gick bort i cancer alldeles för tidigt, våren 2007.

Vilket gäng vi var...

 

Slutade på Vattenfall aug 2007 efter att ledningen lagt fram förslag om ny organisation där jag och min personal i Linköping, Luleå, Sollentuna och Trollhättan skulle förflyttas till Stockholm.

 

 

Högskolan Väst

Vid sidan av mitt ordinarie arbete undervisar jag också på högskolan i Trollhättan i ämnet kontrollanläggningar. Högskolan Väst är en av få högskolor i landet med utbildning inom elkraftområdet.

 

 

Kontrollanläggningar är den utrustning som styr och övervakar elnäten. De kan också ge information om störningar, högerbilden, så de kan analyseras i efterhand.

 

 

 

 

 

 

 

500-klubben

Årlig konferens med 500-klubben där kontrollanläggare från hela Norden samlas för att diskutera 500-produkter.

(Reläterminaler för transmissionsnät)

Denna gång i oktober 2004. Basängerna var ombyggda sedan -99 och var nu mer konstgjorda än de tidigare naturliga basängerna. Man behöver alltså inte längre vara rädd för konstig botten med uppskjutande stenformationer. Vattnet var dock fortfarande lika varmt och skönt men +2 grader i luften och en vind på 20-30 sekundmeter gjorde att man höll låg profil i vattnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privat/arbete